Te Brake ziet veranderingen: "Het is aan anderen om op te staan"

Sophie te Brake in het shirt van FC Twente
Sophie te Brake in het shirt van FC Twente Foto: © BSR Agency

Sophie te Brake kroonde zich dit seizoen met FC Twente tot kampioen van Nederland. De 21-jarige verdedigster kijkt terug op een mooi seizoen.

Te Brake was in de eerste seizoenshelft een vaste waarde in Enschede. "Ik heb best veel mogen spelen, iets wat ik van tevoren nooit had verwacht. Daar ben ik uiteraard heel blij mee en kijk ik er dan ook met een goed gevoel op terug, maar natuurlijk wil je altijd meer en kan het altijd beter", vertelt ze aan de Groenlose Gids.

De verdedigster was daarnaast ook van de partij bij Jong Oranje. "Uit mogen komen voor het Nederlands elftal is natuurlijk de droom van iedere voetballer. Ik heb nu vier keer een trip met Jong Oranje mee mogen maken en dat was echt heel vet", blikt Te Brake daarop terug. "Om op het veld te staan met de beste speelsters van Nederland in de leeftijd onder 23 is heel bijzonder. Echt een hele mooie ervaring."

Te Brake verlengde recent haar contract in Enschede. Van tien speelsters is inmiddels bekend dat zij deze zomer vertrekken. "Ik ben super blij met mijn contractverlenging, dat ik hier nog twee seizoenen mag voetballen. Er zullen inderdaad een aantal sterkhouders vertrekken, maar dat hoort er ook bij. Het is dan aan anderen om op te staan en kansen te grijpen. Uiteraard gaan we er vol voor om komend seizoen de groepsfase van de Champions League wel te behalen", besluit ze ambitieus.

Lees meer:
0 reacties