Te Brake genoot van FC Twente-feest: "Ontlading des te groter"

Sophie te Brake in het shirt van FC Twente
Sophie te Brake in het shirt van FC Twente Foto: © BSR Agency

Sophie te Brake werd vorige week kampioen met FC Twente. De 21-jarige Groenlose heeft genoten van de kampioenswedstrijd in De Grolsch Veste en de bijbehorende feesten.

"Nadat het twee keer mis is gegaan hebben we de knop vrij snel om kunnen zetten. Het gevoel was nog steeds goed, en de sfeer in het team is altijd goed. We hadden zelf de ruimte gecreëerd om nog punten te kunnen laten liggen, al gingen we daar niet vanuit, maar nu moest het wel echt gebeuren", zegt de verdedigster tegenover de Groenlose Gids. "Natuurlijk neemt de druk dan wel een beetje toe, maar je weet dat je het in eigen hand hebt en hoe dan ook de wedstrijd moest winnen."

"Achteraf had het niet mooier gekund. Thuis in de Grolsch Veste, voor eigen publiek, familie en vrienden kampioen mogen worden is natuurlijk het allermooist. Het is alsof het zo heeft moeten zijn", klinkt het. Daarna was het tijd voor een feestje: "Feest gevierd dat hebben we zeker, en goed ook!"

"We hebben hier heel lang op moeten wachten, waardoor de ontlading des te groter was. Wat het ook extra mooi heeft gemaakt is de ereronde/erehaag op het veld bij de wedstrijd van de mannen. Dit was een heel mooi en bijzonder moment", aldus Te Brake.

Lees meer:
0 reacties