Taart voor spelersraad Oranje na akkoord met KNVB: "Fucking vet"

Vivianne Miedema tijdens een training van de OranjeLeeuwinnen
Vivianne Miedema tijdens een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen krijgen vanaf komende maar dezelfde oranjepremies als de mannen. Reden voor taart bij Vivianne Miedema, Sherida Spitse en Sari van Veenendaal.

De drie Leeuwinnen streden als leden van de spelersraad al jaren voor dezelfde premies en dat is dus uiteindelijk gelukt. "Dit is een speciale dag voor het vrouwenvoetbal", reageert Miedema tegenover NU.nl.

"Het is heel mooi om hier onderdeel van te zijn geweest en om hier nu zo te staan, zeker als je ziet waar we vandaan komen", gaat de spits verder. Miedema is blij met het akkoord.

"Dit is een van de redenen waarom ik in de spelersraad ben gestapt: ik wil kwaliteit op het veld, maar ook daarbuiten", is ze duidelijk. De spits ziet het als een financiële impuls voor het vrouwenvoetbal en dan vooral voor de speelsters in de nationale competitie.

"Wij hebben in Engeland geen klagen, maar voor anderen is het moeilijk om zich alleen te kunnen focussen op voetbal", weet Miedema. "Nu hoef je je bij het Nederlands elftal alleen te focussen op het voetbal en kan je verder. Dit gaat ons heel erg helpen."

Om wat voor bedragen het gaat, maakt de KNVB niet bekend. Volgens Miedema gaat het om 'heel veel geld'. "En daar mogen we heel trots op zijn. We hebben hier heel hard voor gewerkt."

"Het zijn geen miljoenen en tonnen, dat weten we ook. Maar het is wel iets waar we heel blij mee mogen zijn", aldus Miedema, die dat vooral de jonge Leeuwinnen duidelijk heeft gemaakt.

"Van: weet je, dit is niet normaal, dit is fucking vet. Andere landen doen dit niet, wij lopen hierin voorop. Dat besef is er direct. Het is wel leuk om te zien wat dit met de groep doet. Voor een jonkie en voor iemand die er al zestien jaar zit, zoals Sherida, is dit heel speciaal", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand