Szymczak onder de lat bij Feyenoord: "Heb de drang om te spelen"

Oliwia Szymczak
Oliwia Szymczak Foto: © BSR Agency

Voor Feyenoord staat zaterdag de stadsderby tegen Excelsior op het programma. De thuisploeg moet het vanwege een blessure zonder Jacintha Weimar doen en dus zal Oliwia Szymczak onder de lat staan op Varkenoord.

De 20-jarige Poolse is normaal gesproken tweede keus onder de lat. "Dat ik tweede keeper ben, is voor mij geen teleurstelling. Dat wist ik van tevoren. Bovendien kan ik nog veel van Jacintha, die meer ervaring heeft, leren. Maar ik heb wel de drang om te spelen en dat heeft iets positiefs, want het zorgt ervoor dat ik op de training nog harder ga werken", vertelt ze in het Algemeen Dagblad.

In de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag was Szymczak belangrijk door een penalty te stoppen. Mede daardoor ging Feyenoord naar de kwartfinale. "Die strafschoppenserie was geweldig. Zoveel emoties gingen er door me heen. Vooraf was ik niet nerveus, wel verheugde ik me er enorm op. Omdat de beker zijn eigen wetten heeft. Het is alles-of-niets. Dan is er geen plek voor stress", zegt ze.

"Zelfs toen ADO in blessuretijd nog gelijkmaakte, had ik die niet. Ik was ervan overtuigd dat we zouden doorgaan. Waarom? Omdat we echt als een team speelden en elkaar niet zouden laten zakken", aldus de goalie, die enorm geniet bij Feyenoord. "De stap naar Rotterdam heb ik genomen, omdat ik iets nieuws wilde. En Feyenoord is een club die in heel de wereld een goede naam heeft. Ook op het gebied van coaching."

Ze besluit: "Dit is voor mij de beste plek om mijn techniek te verbeteren. Ik had verwacht dat ik meer aanpassingsproblemen zou hebben, maar het team en de club hebben ervoor gezorgd dat dit heel makkelijk ging."

Lees meer:
0 reacties