Suzanne Giesen duikt op bij PSV: "Niemand zag deze stap aankomen"

Suzanne Giesen in actie namens PSV
Suzanne Giesen in actie namens PSV Foto: © Pro Shots

Suzanne Giesen speelde vrijdagavond een speciale wedstrijd. Met PSV stond ze tegenover haar oude ploeg: FC Twente. De 30-jarige middenveldster speelde de afgelopen jaren bij de club uit Enschede en zette daar afgelopen zomer een punt achter haar carrière.

Later dook ze toch weer op bij PSV. "Ik denk dat niemand deze stap aan zag komen. Ik hou wel van een verrassing", lacht Giesen in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Dat is de uitdaging PSV en die wilde ik wel aangaan. Een aantal andere clubs heb ik afgewezen. Ik was aan het werk als projectmanager, ben procescoördinator finance, en wat mij betreft was het ook prima als er niks zou komen."

Ze gaat verder: "Het is goed te combineren, ik werk nu minder uren en vind het belangrijk om me ook naast voetbal te ontwikkelen", aldus de middenveldster, die met haar ervaring een waardevolle kracht is in Eindhoven. "Ik heb spelinzicht en kan mijn tactische vermogen toevoegen aan deze selectie."

Vrijdag moest Giesen toch haar meerdere erkennen in FC Twente (2-1). "We hebben er vandaag (vrijdag, red.) veel energie ingestopt en het hartstikke goed gedaan. Het gat met de top is zeker te overbruggen voor PSV. We zijn goed bezig met onze ontwikkeling. Uiteindelijk moeten we wedstrijden winnen en punten pakken. Dus zijn we nu teleurgesteld dat het nu niet onze kant op viel", baalt ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand