Suzanne Bakker neemt afscheid met KNVB Beker: "Elke dag genoten"

Suzanne Bakker met de TOTO KNVB Beker
Suzanne Bakker met de TOTO KNVB Beker Foto: © BSR Agency

Suzanne Bakker neemt met een TOTO KNVB Beker op zak afscheid van Ajax. De coach leidde haar ploeg maandag naar de winst op Fortuna Sittard, waardoor er met een prijs een einde komt aan het tijdperk van Bakker in Amsterdam.

De coach noemt de bekerwinst een 'mooie bekroning van dit fantastische seizoen'. Een afscheidsspeech hield Bakker niet na de finale: "We sluiten volgende week zondag, uit mijn hoofd, het seizoen echt af. Dan zal ik nog wel een woordje doen. Nu is het belangrijker om met elkaar te feesten, dat hebben we dik en dik verdiend", zo zei ze na afloop in de mixed zone.

Bakker was zich er wel van bewust dat het de laatste was. "Dat zal de komende dagen wat meer opkomen in mijn hoofd, dat dit echt de laatste wedstrijd was. Er was wel een stukje bewustzijn van 'dit is de laatste', maar ik probeer gewoon bezig met het zo goed mogelijk voorbereiden van de ploeg."

"Natuurlijk was het moment dat ik het te horen kreeg wel een verrassing"
Suzanne Bakker

Ajax maakte in januari bekend niet verder te gaan met de 37-jarige Bakker, die de ploeg vorig seizoen kampioen maakte. "Natuurlijk was het moment dat ik het te horen kreeg wel een verrassing. Dan heb je wel even een paar daagjes nodig om even te schakelen. Gelukkig gingen we snel op trainingskamp en werd het nieuws ook wereldkundig gemaakt. Dan kan je weer door met elkaar", blikt ze daarop terug.

Bakker gaf wel gelijk aan dat er geen 'andere Suzanne' zou gaan staan. "Ik zal elke dag nog steeds mijn uiterste best doen om ons doel na te streven, elke wedstrijd proberen te winnen", was haar boodschap. Of dat lastig was? "Ik ben heel nuchter. Op de beslissing die gemaakt is, heb ik geen invloed. Waar ik wel invloed op heb? Op de wedstrijden winnen. Dat helpt ons team richting het doel. Ik kan heel snel die knop omzetten en daar weer mee bezig zijn."

Genoten van elke dag

De trainster uit Noord-Holland kijkt terug op een fantastische tijd in Amsterdam. "Deze prijs is het hoogtepunt en het hele Champions League-avontuur. Het is allebei iets fantastisch. Zeker als je als underdog de Champions League ingaat en dit kan neerzetten met elkaar... Dat proces van continu maar verbeteren op een hoger niveau acteren, dat staat misschien net iets boven deze prijs. Maar uiteindelijk wil je prijzen pakken."

Ze gaat verder: "Ik heb bij Ajax genoten van elke dag. Waar ik het meest trots op ben? Dat we als team, staf en speelsters, gewoon iedere dag bezig zijn geweest met hoe we de eerstvolgende wedstrijd kunnen winnen en hoe we speelsters en het team beter kunnen maken. Dat proces, daar ben ik het meest trots op. Dat was echt hard werken. Zeker met die Champions League-wedstrijden. We hebben een staf van twaalf, als ik dan kijk naar de internationale ploegen waar we tegen speelden, dan is die staf dubbel zo groot. Dat betekent dat we met z'n allen echt keihard hebben gewerkt. Daar ben ik enorm trots op", klonk het.

Wachten op het perfecte plaatje

Bakker heeft, mede door de goede prestaties in Europa, over interesse niets te klagen. De trainster weet echter nog niet wat ze gaat doen. "Er is nog geen witte rook. Of dat eraan zit te komen? Ik wacht geduldig af. Ik wacht op het juiste plaatje, het perfecte plaatje. Het moet allemaal goed voelen, dat is voor mij het belangrijkste. In aanloop naar deze wedstrijd heb ik me daar volledig op gefocust."

Lees meer:
0 reacties