Suzanne Bakker na historisch duel: "Ik heb er geen woorden voor"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © Orange Pictures

Ajax heeft dinsdagavond een enorme stunt afgeleverd door te winnen van AS Roma en zicht te plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. Na afloop van het historische duel verscheen coach Suzanne Bakker voor de camera's van ESPN.

"Dat was wel even chaotisch, maar dan probeer je rustig te blijven", reageert Bakker op de vraag hoe vaak ze van plan heeft moeten wisselen de tweede helft. "Eigenlijk wilde we net een extra spits gaan brengen toen Sherida (Spitse, red.) besloot die corner erin te schieten. Toen ging dat scenario weer de kast in. Het ging wel even op en neer, ja."

"Het is moeilijk om te beschrijven wat ik voelde bij het fluitsignaal", gaat ze verder. "Het was geweldig, ik besef het ook nog niet echt. De groepsfase was al fantastisch, drie keer winnen in onze eigen Johan Cruijff ArenA. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Ik wist wel dat we het topploegen moeilijk konden maken, maar ik heb niet gesproken over een volgende ronde."

"Ik zei dat we er gewoon van moesten genieten met elkaar, dat hebben we gedaan met ook nog eens goed voetbal. We hebben ons zeker laten zien aan Europa", zegt Bakker. "Het is echt een team dat op het veld staat. Ze hebben zo gestreden maar ook volwassenheid getoond. Echt een fantastisch team." De coach blijft bescheiden over haar eigen rol: "Ik probeer er gewoon een team van te smeden en elke wedstrijd een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Dat is denk ik de taak die je hebt en samen met de staf bereid je je daar op voor."

Voor Bakker voelt deze prestatie niet extra lekker na de rumoerige periode voor haar. "Eigenlijk helemaal niet. Ik ben vooral gewoon trots, trots dat we elkaar hebben neergezet. Fantastisch voor Ajax en fantastisch voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Superblij daarmee, met dat andere ben ik totaal niet bezig. Net als met de loting. Ik heb daar nog niet naar gekeken, ik weet ook niet welke ploegen er allemaal door zijn. We hebben er toch geen invloed op maar volgens mij is iedere ploeg nu iets moois."

Lees meer:
0 reacties