Suzanne Bakker kijkt naar FC Twente: "Dat doet wat in de koppies"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © BSR Agency

Ajax maakt nog altijd kans op het kampioenschap. De Amsterdammers hadden een ruime achterstand op FC Twente, maar de Tukkers laten de afgelopen weken punten liggen. Het verschil tussen beide ploegen is daardoor nog maar twee punten, waardoor de beslissing op de laatste speeldag zal vallen.

"Hoe groot ik de kans had geschat dat de titel nu nog mogelijk was? Ja... Een paar weken terug eigenlijk helemaal niet meer", is coach Suzanne Bakker eerlijk voor de camera's van ESPN. "Ik kan me de wedstrijd Twente-uit nog herinneren. Toen kon het verschil tien punten worden."

"Nu zijn het er nog maar twee", weet Bakker. "Een paar weken terug achtte ik de kans heel klein. Het enige wat we zelf hebben kunnen doen is de wedstrijden winnen. Dat is aardig gelukt de afgelopen periode", merkt de trainster op. Ze snapt dat de spanning stijgt in Enschede. "Ik begrijp ook wel dat als je twee keer achter elkaar punten laat liggen, dat dat iets doet in de koppies."

Bakker kan haar tijd bij Ajax dus zelfs nog afsluiten met de dubbel, daar de Amsterdammers ook in de bekerfinale staan. "Dat zou heel mooi zijn. Niet alleen voor mij, maar voor heel het team. Daar werk je een heel seizoen keihard voor, om prijzen binnen te halen. In de laatste maand spelen we nog mee om die prijzen. Hoe dat voor mij is? Ik heb zes jaar hier met heel veel plezier gewerkt. Dat wil je zo mooi mogelijk afsluiten, met de groep."

"Hoe dichterbij het einde komt, hoe meer je er mee bezig bent. Er zijn bij wijze van nog zoveel trainen, nog zoveel wedstrijden... Maar ik heb elke dag enorm veel plezier. Het maakt het mooi dat we nog meedoen om alle prijzen", sluit Bakker af.

Lees meer:
0 reacties