Suzanne Bakker: "Het klinkt misschien gek, maar ik ben trots"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © BSR Agency

Ajax verloor dinsdag met duidelijke cijfers in de Johan Cruijff Arena van Chelsea, in de kwartfinale van de Champions League: 0-3. Dat de club uit Londen gewoon te goed is voor de Amsterdammers, daar wilde coach Suzanne Bakker niet aan.

"Effectiever, dat wel", begint Bakker bij de NOS. "Volgens mij krijgen wij de eerste kans, die op de paal gaat. Zij maken de kansen uit voorzetten wel. Dan zijn ze meedogenloos. Ze hebben allemaal topspelers op elke positie."

De Ajax-trainster vervolgt: "Ze zijn fysiek sterk, het tempo lag enorm hoog. Maar ik ben enorm trots op wat we vandaag hebben neergezet. Dat klinkt gek na een 3-0 nederlaag. Zelfs in de eindfase kregen we nog kansjes. Ik had ons wel een doelpuntje gegund. Dat meedogenloze is zeker een les. Maar wij komen net kijken. Deze ervaring stoppen wij in onze rugzak, misschien kunnen we dat volgende week al meenemen."

Het bereiken van de halve finales lijkt onmogelijk, maar Bakker hoopt wel dat haar Ajax volgende week goed voor de dag komt. "We willen ons op Stamford Bridge laten zien. Natuurlijk wordt 3-0 een heel zware kluif. Maar wij willen gewoon die wedstrijd winnen en er een mooie avond van maken", aldus Bakker.

Lees meer:
0 reacties