Suzanne Bakker blikt terug: "We hadden het niet goed voor elkaar"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © BSR Agency

Het seizoen zit er alweer even op en dus is het de hoogste tijd om terug te blikken. Dat doet ook Suzanne Bakker, de afgelopen twee seizoenen coach van Ajax. Voor de camera's van het clubkanaal kijkt ze terug op de voorbereiding op het afgelopen jaar en de seizoensopener: het duel om de Super Cup.

"Ik denk dat we goede weerstand hebben gehad. Ook opgebouwd, tegen ploegen uit Duitsland en Frankrijk. Daar hebben we ook bewust voor gekozen, om ze met diverse speelstijlen kennis te laten maken", zegt Bakker over de voorbereiding op afgelopen seizoen. "Dat je continu wordt getriggerd, zo noem ik het ook wel. Een prima voorbereiding gehad met elkaar. Daar kijken we met een goed gevoel op terug."

Daarna moest Ajax echt aan de bak. In de Super Cup wachtte FC Twente. "Dan gaat het weer om het echie, om een prijs. Deze wedstrijd wilden we graag winnen. We waren ook wel nieuwsgierig. Twente had een nieuwe groep, net zoals wij. Dus ik was erg nieuwsgierig naar die wedstrijd."

De Amsterdammers verloren echter met 5-2. "We hadden het niet goed voor elkaar", zegt Bakker daarover. "Er was veel werk aan de winkel. We hebben met z'n allen keihard daarvoor gewerkt, om ervoor te zorgen dat die uitslag en wat we daar hebben laten zien, dat dat de weken daarna beter op orde was."

Lees meer:
0 reacties