Surinaamse internationals achtergelaten op vliegveld: "Maat is vol"

Amy Banarsie in actie namens PEC Zwolle
Amy Banarsie in actie namens PEC Zwolle Foto: © Orange Pictures

Schokkend nieuws uit Suriname. Vijf speelsters van de nationale ploeg zijn vorige week achtergelaten op San Juan Airport. Dit gebeurde zonder geld en zonder vliegticket voor de terugreis naar Suriname.

Ook waren er geen fysiotherapeut en keeperstrainer mee afgereisd naar Puerto Rico. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen komen de speelsters van de nationale ploeg met een statement. De selectie zal niet meer spelen zolang John Krishnadath voorzitter van de Surinaamse bond is. "De wedstrijd van dinsdag 12 april zal voor ons de laatste zijn onder het bestuur John Krishnadath", is de selectie duidelijk in een bericht, dat wordt gedeeld via MvL Sports.

"Wij zullen hierna niet meer uitkomen voor de nationale selectie, zolang dit bestuur er nog zit. Let wel, wij zijn erg trots op het feit dat we de kleuren van ons land mogen verdedigen en doen dit met veel liefde", geven ze aan. "Zowel de lokale als de diaspora dames willen met trots uitkomen voor het land, ons prachtig Suriname."

Ze vervolgen: "Maar dit is en wordt volstrekt onmogelijk gemaakt door gebrek aan leiding, materiaal en juiste mankracht. De manier waarop er al jaren wordt omgegaan met dit team, kan zo echt NIET verder. De acties van de SVB zorgen voor het mentaal en fysiek afbreken van gezonde en vitale voetbalsters. De maat is vol!"

De selectie komt vervolgens met een opsomming van een paar 'onacceptabele voorvallen'. Zo noemen zij de dubieuze uitsluiting van Hadassa Brandon, het niet meegaan van de keeperstrainer om de kosten te besparen en het niet meereizen van een fysiotherapeut. Ook gaat de ploeg in op het achterlaten van de vijf speelsters.

"Dankzij het snel handelen van de Tevreden Group en diens contactpersonen die betrokken zijn bij de dames selectie, is de schade emotioneel beperkt gebleven. Dit is nog maar het topje van de ijsberg of anders gezegd dit is voor ons spreekwoordelijk en letterlijk de druppel."

De selectie spreekt van een schandalige vertoning van het bestuur. "Eentje die laat zien dat verantwoordelijkheidsgevoel en professionalisme ver te zoeken is. De wijze waarop de damesselectie wordt behandeld staat haaks op de behandeling van de mannenselectie."

Volgens de speelsters worden zij aan het lijntje gehouden. "Onder een ander bestuur, welke bereid is onze selectie waardig te behandelen, zoals het hoort, zullen wij ons beschikbaar stellen en klaar staan indien er een beroep op ons wordt gedaan", aldus de selectie van Suriname, waar onder meer Amy Banarsie (PEC Zwolle), Anne Bhagerath, Naomi Pique en Ravalcheny van Ommeren (Excelsior) voor uitkomen.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand