Stroot: ''Ze durfden zich op een cruciaal moment weg te cijferen''

Stroot 5fb2803452cc0
Stroot 5fb2803452cc0 Foto: © Pro Shots

FC Twente begon dit seizoen als underdog, maar heeft zich inmiddels terug geknokt als een van de kanshebbers op de titel. Gaandeweg wordt de ploeg van trainer Tommy Stroot steeds beter.

"Het heeft voor een deel te maken onze selectiesamenstelling. Wij leiden op. We verliezen elk seizoen onze sterkhouders aan de grote clubs in Europa", legt Stroot uit in Tubantia. Dat vindt de Duitse oefenmeester niet erg: het is juist de visie van de Tukkers.

"Omdat de selectie daardoor vaak verandert en de nieuwe speelsters jong zijn, hebben we altijd tijd nodig om ons te ontwikkelen. Zo werkt het ook met het teamproces", vervolgt de trainer, die aangeeft dat het een 'samenspel' is. "Het is ook niet zo dat Tommy Stroot dat alleen doet, of dat ik in mijn eentje alles beslis. Het is een samenspel, alleen dan kom je ook tot resultaten."

Hij noemt de wedstrijd van vorige week tegen PSV in de Eredivisie Cup als voorbeeld. Stroot wilde een speelster wisselen in verband met de penaltyserie. "Maar haar antwoord was: laat mij een penalty nemen en ik schiet ’m erin. Na afloop vroeg Kika van Es in de groep of iedereen zeker was van haar zaak. Toen gaf iemand haar beurt op voor die ander."

"Dus op die jonge leeftijd creëerden ze niet het succes voor zichzelf, maar voor de ploeg. Ze durfden zich op een cruciaal moment weg te cijferen", zegt Stroot, die daarop 'veel trotser' is dan op een zege. "Wij proberen de speelsters op allerlei manieren te ontwikkelen en wat mee te geven voor als ze straks weg zijn bij de club", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand