Stroot wijst naar 'unieke sfeer' bij FC Twente: "Zij dragen DNA over"

Tommy Stroot
Tommy Stroot Foto: © Pro Shots

FC Twente kan zaterdag de titel in de Azerion Vrouwen Eredivisie prolongeren. Tommy Stroot werd in 2019 en 2021 kampioen met de Tukkers, waar hij van 2016 tot 2021 trainer was.

Hij weet waar de kracht van FC Twente ligt: het gevoel van warmte. Daar zorgt de club onder meer voor door woningen beschikbaar te stellen voor speelster. "Als je als basisspeelster alleen naar huis rijdt, krijg je minder mee van iemand die altijd op de bank zit. Als ze samenwonen, kunnen ze hun verhaal kwijt en kun je van elkaar leren en elkaar stimuleren", zegt de Duitser tegenover NU.nl.

Volgens Stroot is de sfeer bij FC Twente 'best uniek'. "Normaal gesproken moet je als staf heel veel stimuleren bij een groep en teamactiviteiten organiseren. Bij Twente komt dat vanuit de groep zelf", geeft de inmiddels trainer van VfL Wolfsburg aan.

Hij merkte dat direct na zijn komst in Enschede. "Toen ontstond het plan om de volgende dag met de hele spelersgroep te gaan zwemmen. En nieuwelingen kwamen daar niet onderuit. Een andere keer gaan ze spontaan uit eten. Die hechte band zorgt ervoor dat je op het trainingsveld kritisch op elkaar kunt zijn."

Stroot ziet ook dat er een belangrijke rol is weggelegd voor speelsters die al langer bij de club spelen. "Speelsters als Renate Jansen en Maud Roetgering hebben alles gevoeld en meegemaakt en dragen ieder jaar weer een bepaald DNA over. Zij geven die normen en waarden over die nodig zijn om voor de prijzen te spelen. Ik heb dat DNA ook meegenomen naar Wolfsburg. Die sfeer en het gevoel bij Twente streef ik na", besluit de oefenmeester.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand