Stroot roemt twee speelsters: ''Een soort moeder van het team''

Op renate jansen anna lena stolze suzanne giesen fc twente kampioen 60aa852bd5784
Op renate jansen anna lena stolze suzanne giesen fc twente kampioen 60aa852bd5784 Foto: © Orange Pictures

Ook afgelopen seizoen had FC Twente een aanloop nodig in het seizoen. Uiteindelijk werden de Tukkers kampioen.

"Je ziet het nu aan de selectie van de Oranjevrouwen. Aan het begin van het seizoen zijn we nooit hofleverancier. Aan het eind van de competitie zitten er nu weer vijf speelsters van ons bij", reageert voormalig trainer Tommy Stroot in de Twaalfde Man. Hij vindt het mooi om die ontwikkeling te zien.

"In dit verband moeten we niet vergeten René Roord te noemen. Als je blind weet wat een ander denkt en daarop kunt vertrouwen, is dat veel waard. Je kunt met acht punten achterstand ook als een plumpudding in elkaar flikkeren", weet de Duitse oefenmeester. Eén van zijn sterkhouders afgelopen seizoen was Renate Jansen, die werd uitgeroepen tot Speelster van het Seizoen.

"Ook zij moest haar rol vinden in het eerste jaar dat ze aanvoerder was", merkte Stroot. "Renate is niet de typische leider, ze laat vooral haar voeten spreken. Ze straalt rust uit en is de verbinder van het team, waarbinnen ze als een soort moeder wordt beschouwd."

Hij vervolgt: "Zeker in de slotfase van dit seizoen speelde Renate een sleutelrol met assist en doelpunten. Het is volkomen terecht dat ze tot beste speelster van de competitie is gekozen. Ook Kika van Es was heel belangrijk. Ze was ongelukkig bij Everton, hier kreeg ze de ruimte die ze nodig had", aldus Stroot.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand