Stroot kijkt terug: ''Had het gevoel de meiden in de steek te laten''

Tommy stroot fc twente schaal 60aaa8366c173
Tommy stroot fc twente schaal 60aaa8366c173 Foto: © Pro Shots

Tommy Stroot nam deze zomer met de landstitel afscheid van FC Twente. De Duitse trainer is vertrokken naar VfL Wolfsburg.

In gesprek met de Twaalfde Man blikt Stroot terug op een 'uniek jaar'. "De eerste twee maanden ben ik niet bij de ploeg geweest vanwege een onduidelijke virusinfectie, met een verdenking van leukemie. Dat was het gelukkig niet, maar ik was in die tijd vooral bezig met mijn persoonlijke verhaal, mijn gezondheid", vertelt de oefenmeester.

"Het was wel apart het voetbal van die kant te beleven", geeft Stroot aan. "Ik weet dat er niets aan te doen was, maar ergens had ik toch het gevoel de meiden in de steek te laten. Het heeft me goed gedaan dat ze op ziekenbezoek kwamen en uiteindelijk ben ik eerder dan eigenlijk kon weer aan de slag gegaan. Alles bij elkaar heeft het geholpen richting het kampioenschap."

Stroot zegt dat het kampioenschap vooral het succes van het team was. "Vanaf dag één hebben we geprobeerd de ploeg te ontwikkelen en de potentie naar voren te halen. Hoe de staf en de vrijwilligers hebben gewerkt, dat is echt uniek. Er was enorm veel passie bij ons", merkte de Duitser. "De bezieling die ik bij FC Twente heb meegemaakt, hoop ik ook bij andere clubs waar ik kom te werken te zien."

"Bij FC Twente genoten we altijd samen van de dingen die we bereikten, dat zal bij deze club ook wel zo blijven", verwacht Stroot.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand