Stroot hakt knoop over toekomst bij Wolfsburg door: "Betreur het"

Tommy Stroot
Tommy Stroot Foto: © BSR Agency

VfL Wolfsburg en coach Tommy Stroot gaan na het komende seizoen uit elkaar. De Duitse topclub heeft donderdag bekendgemaakt dat de 35-jarige coach niet in is gegaan op een aanbod om zijn aflopende contract te verlengen.

Het seizoen 2024/25 wordt daardoor het laatste seizoen van Stroot als coach van VfL Wolfsburg. De Duitse trainer verruilde FC Twente in de zomer van 2021 voor Die Wölfinnen. In zijn eerste seizoen bij de Duitse club pakte hij de dubbel. In 2023 en 2024 volgden nog twee bekerzeges. Daarnaast bereikte VfL Wolfsburg in het seizoen 2022/23 onder leiding van Stroot de finale van de UEFA Women's Champions League.

"We hadden de succesvolle samenwerking met Tommy graag na 2025 voortgezet en samengewerkt om een ​​VfL-team van de toekomst op te bouwen in een steeds veeleisender wordende internationale en nationale competitie. Ik betreur het daarom enorm dat Tommy andere plannen heeft", reageert Ralf Kellermann, manager vrouwenvoetbal, op de clubwebsite.

Stroot heeft een aanbod voor een contractverlenging na 2025 niet aanvaard, zo zegt Kellermann. "In zeer vertrouwelijke en open gesprekken legde Tommy mij zijn motieven uit, die niet van economische aard zijn en die ik volledig respecteer. Ik ben er dan ook 100 procent van overtuigd dat we onze uitstekende samenwerking zullen voortzetten, ondanks het feit dat we nu zeker onze eigen weg gaan in 2025."

De trainer zelf is dankbaar voor de kans die hij kreeg in Wolfsburg. "De taak om uitmuntende persoonlijkheden en veelbelovende talenten tot een eenheid te vormen en ambitieuze doelen na te streven en titels te winnen met een hongerig team vervult mij nog steeds met trots en vreugde. Hoe dan ook, ik en mijn gezin hebben de beslissing genomen om in 2025 een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een beslissing voor de verandering, maar geen beslissing tegen VfL Wolfsburg", maakt Stroot duidelijk.

Lees meer:
0 reacties