Strik: "Zij heeft mij geholpen toen ik door een diep dal ging"

Laura Strik in het shirt van PSV
Laura Strik in het shirt van PSV Foto: © Orange Pictures

Laura Strik is weer terug. De middenveldster liep in februari 2021 een zware knieblessure op, maar is weer helemaal fit.

"Dan zit je iedere dag bij de fysio. Je verliest kracht in de spieren, niet normaal. Ik heb een filmpje op Instagram gepost waarop ik na negen weken een speedladder deed", blikt Strik terug tegenover het Eindhovens Dagblad.

Ze vervolgt: "Het verschil tussen mijn linker- en rechterbeen was bizar. Ik hield helemaal niet van krachttraining, maar ben het steeds leuker gaan vinden. En ik merk dat ik veel sterker ben geworden en dat het mij helpt op het veld. Mijn passing is veel strakker, heb meer loopvermogen gekregen."

In de zomer van 2020 keerde Strik terug bij PSV, waar ze in het verleden al twee seizoenen voor speelde. Door blessureleed kwam ze echter niet vaak in actie. Uiteindelijk volgde haar rentree bij Jong PSV.

"Als je na een jaar weer mag voetballen… onbeschrijflijk. Ik geniet zo van de kleine momenten waar ik voorheen nooit bij stil zou staan. Ik heb geleerd dat je moet waarderen wat je nu hebt", aldus de Brabantse, die het zaterdagmiddag met PSV opneemt tegen FC Twente.

Bij de Tukkers speelt haar vriendin Kerstin Casparij. "Zij heeft mij enorm geholpen toen ik door een diep dal ging en heeft met er echt doorheen gesleept toen ik het moeilijk had", besluit Strik.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand