Strik kijkt naar Engelse teams: "Daar kan ik echt van genieten"

Laura Strik bij PSV
Laura Strik bij PSV Foto: © BSR Agency

Laura Strik is niet alleen veel bezig met voetballen. De PSV-middenveldster is gek op data en heeft daar ook een bedrijf in.

"Ik maak slimme algoritmes voor bedrijven. Een vorm van data science in combinatie met machine learning, maar ik zal je alle lastige termen besparen", vertelt Strik op de clubwebsite. "Voor mij geldt dat als een stukje vrije tijd waarin ik even met m’n hoofd bezig ben in plaats van met mijn lichaam. Ik heb altijd wat projectjes lopen."

Of dat iets is waar de middenveldster na het voetbal verder mee wil? "Daar heb ik tijdens mijn blessure veel over nagedacht, omdat je rekening moet houden met een plan B. Ik denk dat ik deels in de voetballerij actief wil blijven. Gelukkig speelt data een steeds grotere rol in het profvoetbal, dus dat kan ik hopelijk combineren."

Naast haar bedrijf en het voetbal houdt Strik ook van gamen en Netflixen. "Vooral Scandinavische detectives trekken me enorm. Ik moet me inhouden om dat niet te veel te kijken, maar ik kan me goed beheersen. Oh, en ik ben echt een voetbalfan. Ik kijk alle wedstrijden van PSV 1 en volg de Premier League op de voet", geeft ze aan.

De Brabantse volgt Arsenal en Manchester City. "Dat komt voornamelijk door de speelstijl van Mikel Arteta en Pep Guardiola. De manier waarop zij hun ploegen laten spelen, trekt mij enorm. Hoe ze druk zetten, opbouwen en tot kansen komen. Daar kan ik echt van genieten", aldus Strik.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand