Strik had bijzondere droom: "Was erg goed op de lange afstanden"

Laura Strik bij PSV
Laura Strik bij PSV Foto: © Orange Pictures

Laura Strik is inmiddels niet meer weg te denken van het middenveld bij PSV, maar vroeger had de Brabantse een hele andere droom: ze wilde als klein meisje Olympisch atleet worden.

Dat vertelt de 27-jarige Strik op het digitale thuis van de club uit Eindhoven. "Ik zat op atletiek en ik droomde er van om ooit op de Olympische Spelen te staan. Ik was erg goed op de lange afstanden, iets waar ik in het voetbal nog altijd profijt van heb. Teamgenoten maken wel eens de grap dat ik een extra long heb. Toen ik wat ouder werd, kon ik atletiek en voetbal echter niet meer combineren."

De middenveldster heeft nooit de ambitie gehad om de bakkerij van haar ouders over te nemen, zo is ze eerlijk. "Als klein meisje vond ik het hartstikke leuk om te helpen, maar ik zag ook hoe hard ze moesten werken. De tijden zijn super onregelmatig en je leeft soms bijna ‘s nachts", kaart strik aan.

Op het veld is Strik aanwezig: "Ik ben best wel actief in het coachen. Dat doe ik heel direct en taakgericht. Als iemand een schop onder zijn kont nodig heeft, dan kan ik die wel geven. Buiten de lijnen ben ik heel sociaal en altijd in voor een grapje, maar in het veld wil ik winnen. Koste wat het kost."

Het leverde haar bij PSV de bijnaam 'pitbull' op. "Ik ben wel iemand die er echt vol voor gaat. Ondanks mijn lengte en mijn recente blessures ben ik niet bang voor de duels. Dat zat er al vanaf jongs af aan in."

Lees meer:
0 reacties