Streep door duel ADO Den Haag - SC Heerenveen na overlijden Van Dijk

Het logo van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion
Het logo van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion Foto: © BSR Agency

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en SC Heerenveen van zondag gaat niet door. De wedstrijd is uitgesteld na het overlijden van Hermina van Dijk (52).

SC Heerenveen maakte het overlijden van Van Dijk, jarenlang betrokken bij de club, vrijdag bekend. Begin 2023 kreeg zij de diagnose longkanker. "Ondanks deze moeilijke situatie bleef ze niet stilzitten. Ze nam de moedige beslissing om, ondanks haar ziekte, zich volledig te richten op het begeleiden van het vrouwenelftal. Dit was een bron van energie en motivatie voor haar", schreef SC Heerenveen daarover.

"Lieve Hermina, rust zacht. Wat heb je veel voor ons betekend en wat gaan we je missen. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar haar familie en naasten. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies", aldus de club. Vanwege het overlijden van Van Dijk is besloten de wedstrijd van zondag niet door te laten gaan.

Een nieuwe datum voor het duel is nog niet duidelijk. "ADO Den Haag probeert iedereen zo goed mogelijk te informeren over het uitstel van deze wedstrijd. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer deze wedstrijd opnieuw ingepland zal worden. Iedereen die reeds een ticket voor dit duel heeft aangekocht wordt hierover zo spoedig mogelijk geïnformeerd", zo geeft ADO Den Haag aan.

Lees meer:
0 reacties