Streep door Ajax-huldiging: 'Ajax droeg andere locaties aan'

Ajax juicht na een goal tegen PEC Zwolle
Ajax juicht na een goal tegen PEC Zwolle Foto: © Pro Shots

De publieke huldiging van Ajax gaat niet langer door. Burgemeester Femke Halsema wilde de vrouwentak van de Amsterdammers huldigen voor de landstitel, maar dat wordt tegengehouden door de directie van Ajax.

De Amsterdamse club vond het gekozen moment en de locatie voor de huldiging 'ongelukkig', zo schrijft Ajax Life. Ajax droeg andere locaties aan voor een huldiging. "De club is van mening dat Ajax Vrouwen de aandacht verdient die het heeft gekregen. Het is dan ook niet dat Ajax in de basis tegen een huldiging is. Integendeel. De club zegt het idee van de gemeente ook zeer te waarderen, maar vindt het gekozen moment en de locatie ongelukkig."

Bovendien stelt Ajax dat het behalen van de landstitel al even achter ons ligt. De Amsterdammers spelen maandag, de dag van de beoogde huldiging, de finale van de Eredivisie Cup tegen FC Twente. "Een finale kan verloren worden en de club vraagt zich af hoe feestelijk het dan nog is om erna nog een extra huldiging te organiseren."

"Daarnaast belast de gemeente het naar eigen zeggen zo overbelaste politieapparaat en stelt men het imago van de club, zijn sponsoren en supporters in de weegschaal mocht de opkomst relatief gezien minimaal zijn", wordt er geschreven. "Het beeld van een slecht gevuld Leidseplein draagt volgens Ajax juist niet bij aan de positieve beeldvorming van vrouwenvoetbal in het algemeen en Ajax Vrouwen in het bijzonder."

Ajax zou vrezen dat een huldiging op het Leidseplein, waar weinig mensen op afkomen, afbreuk zou doen aan de prestatie van de ploeg. "De Toekomst en andere locaties in de stad zijn daarbij door Ajax in elk geval als alternatieven geopperd. Ajax heeft de gemeente laten weten voor de toekomst tijdig in overleg te willen over alternatieve momenten en vooral locaties voor gepaste huldigingen", aldus het eerdergenoemde medium.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand