Stoutjesdijk voetbalt met één hand: "Dan krijg je er maling aan"

Een bal op het dak van het doel
Een bal op het dak van het doel Foto: © Pro Shots

Julia Stoutjesdijk voetbalt met een aangeboren handafwijking. De verdedigster van NSVV was daar vroeger heel onzeker over, maar nu is het anders.

"Naarmate je ouder wordt, krijg je er maling aan. Ik kan er niks aan veranderen. Ik vind dat iedereen zichzelf mag zijn, dat je je nergens voor hoeft te schamen. Niemand is hetzelfde", zegt Stoutjesdijk in het Algemeen Dagblad. Haar handaandoening is volgens haar 'pure pech'. "Vaak zie je bij zo’n afwijking dat een arm tot aan de elleboog loopt."

"Mijn arm loopt door tot aan mijn pols, met wat kleine, onvolgroeide vingers eraan. Ik mis vooral het stukje middenhand. Maar ik kan gewoon alles doen", geeft ze aan. In 2019 was dat anders: Stoutjesdijk kreeg te maken met sinustrombose. De verdedigster was zo ziek en via ruggenprikken werd hersenvocht afgetapt. "Dat deed zó veel pijn, het was echt een hel."

Stapje voor stapje vocht ze zich terug. Bijna vijf jaar later is Stoutjesdijk weer zo goed als de oude: "Met voetbal heb ik er af en toe nog wel last van. Bij een verkeerde kopbal of wanneer het heel warm is, kan ik hoofdpijn krijgen. Mijn team heeft mij daarin altijd gesteund en de trainer weet dat ik dan gewisseld moet worden", geeft ze aan.

Lees meer:
0 reacties