Stoppende Van Es hoopt nog op WK: "Maar weet waar ik vandaan kom"

Kika van Es
Kika van Es Foto: © Pro Shots

Na veertien seizoenen op het hoogste niveau maakt Kika van Es een einde aan haar voetbalcarrière. Van Es kwam 77 keer in actie voor Oranje, waarmee ze in 2017 Europees kampioen werd.

Het afgelopen jaar speelde ze bij PSV. Vorig jaar twijfelde Van Es al over stoppen. "Vorig jaar won ik twee prijzen met FC Twente (de landstitel en Eredivisie Cup, red.), dat was ook een mooi moment geweest. Maar toen kwam PSV, de club waar je van houdt. Ik wil dolgraag dat PSV een club is die om de landstitel meedoet, maar voor mij heeft dit jaar nu niet uitgepakt zoals ik wilde", vertelt de verdedigster in De Gelderlander.

En daarmee komt er dus een einde aan de imposante carrière van Van Es, wiens teller bij de OranjeLeeuwinnen mogelijk blijft steken op 77 interlands. "Totdat het definitief is, wil ik er alles aan doen om alsnog op de lijst te komen voor het WK. Dan ben ik de eerste die aan die poort staat", is ze hoopvol. "Maar ik ben ook realistisch. Ik weet waar ik vandaan kom. Ik dacht ook écht dat het voetballen klaar was, maar dan loopt het toch anders en zit ik nu in de situatie waarin ik zit."

Mocht bondscoach Andries Jonker haar uiteindelijk niet oproepen voor het WK, dan is het ook goed geweest. "Soms denk ik: was ik zonder die blessure ook nu al gestopt? Of had ik dan nog ergens in het buitenland gespeeld? Aan de andere kant: heel lang vroeg ik me af of ik nog wel kon voetballen. Het was een enorm zwarte periode, maar die blessure heeft ook mijn mentaliteit laten zien."

"Ik wilde bewijzen dat ik een doorzetter ben. Ik vroeg mezelf steeds af: wie ben ik als ik niet meer voetbal? Ik kon die vraag maar niet beantwoorden. Als je toen had gezegd dat ik Europees kampioen zou worden, had ik je voor gek verklaard. Dat EK is zo'n dikke vette bonus. Daar ben ik enorm trots op", sluit Van Es af.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand