Stoit vertelt: "Beschouw dit in deze fase als een gezonde situatie"

Fleur Stoit in actie namens PSV
Fleur Stoit in actie namens PSV Foto: © BSR Agency

Fleur Stoit speelt inmiddels alweer vier jaar bij PSV. De jonge aanvalster zit 'helemaal op haar plek' bij de Eindhovense club, zo vertelt ze via de officiële kanalen.

"Ik heb hier al prachtige momenten meegemaakt, zoals het kampioenschap met Jong PSV, de overstap naar de A-selectie, mijn eerste profcontract en een bekerfinale. Daarnaast krijg ik dagelijks de ruimte om me te ontwikkelen en dat in een prachtige omgeving met geweldige faciliteiten. Ik zit hier voorlopig helemaal op mijn plek", geeft Stoit aan.

Ze omschrijft zichzelf als een spits die haar eigen kansen creëert, maar ook een traditionele afmaker is. "Ik zoek altijd de combinatie en met mijn passkwaliteiten kan ik ook medespeelsters lanceren. Mijn snelheid en schot zijn mijn grootste wapens", zegt de jeugdinternational van Oranje. Dit seizoen moet Stoit Joëlle Smits voor zich dulden.

"Kijk, natuurlijk wil ik het liefst alles spelen, maar geduld is een schone zaak", geeft ze aan. "In deze fase van mijn carrière beschouw ik dit als een gezonde situatie. Joëlle is een hele goede speelster, dus ik vind het ook heel fijn dat ik in de luwte van haar kan leren. Ik kan het ook heel goed met haar vinden. Als ik baal dat ik een wedstrijd niet gespeeld heb, voelt zij dit goed aan en steunt ze me", aldus Stoit.

Lees meer:
0 reacties