Stoit lacht: "Na mijn eerste training was er geen houden meer aan"

Fleur Stoit in actie namens PSV
Fleur Stoit in actie namens PSV Foto: © BSR Agency

Fleur Stoit is een van de talenten bij PSV. Het had echter niet veel gescheeld of de 20-jarige aanvalster had nooit gevoetbald. Haar moeder wilde namelijk in eerste instantie niet dat ze op voetbal ging.

"Sterker nog, ze grapte altijd dat ze geen jongen wilde, zodat ze niet elk weekend naar een voetbalwedstrijd hoefde te kijken. Toen kreeg ze mij haha", lacht Stoit op de website van PSV. "Ik heb nog wel even op paardrijden gezeten, maar ik ben altijd al one of the guys geweest. Na mijn eerste voetbaltraining was er geen houden meer aan."

"Vanaf dat moment had mam er ook vrede mee en vond ze het zelfs best leuk", vertelt de jeugdinternational van Oranje. De moeder van Stoit is inmiddels iedere wedstrijd van de partij. "Ze is er slechts één keer niet geweest. Die wedstrijd viel namelijk in haar vakantie en toen heeft ze wel duizend keer gevraagd of ik het niet erg vond."

"Stiekem vond ik dat wel, maar dat zei ik natuurlijk niet. Het is heel belangrijk voor me dat m’n ouders komen kijken", geeft ze aan. Of Stoit altijd al wist dat er mogelijkheden lagen als profvoetbalster? "Totaal niet. Dat begon pas na mijn eerste interland te dagen. Ik was onder de indruk van het aantal toeschouwers en ik maakte ook nog eens de winnende goal. Vanaf dat moment wist ik: dit is wat ik wil", besluit de PSV'er.

Lees meer:
0 reacties