Stentler ziet 'doorn in het oog': ''Je wilt rolmodellen laten zien''

Leonne Stentler bij ESPN
Leonne Stentler bij ESPN Foto: © Orange Pictures

Door het vertrek van Corina Dekker bij VV Alkmaar zijn er dit seizoen geen vrouwelijke coaches actief in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Dat is jammer, vindt Leonne Stentler.

"Er zijn in Nederland echt wel goede vrouwelijke coaches. Alleen mannen als trainer in de eredivisie, dat moeten we niet willen. Je wilt toch rolmodellen laten zien", zegt de voormalig international in gesprek met de NOS.

Stentler is van mening dat clubs hun verantwoordelijkheid moeten nemen: "En als ze kunnen, voor een vrouw kiezen", geeft de analist aan. "Je kan coach in de eredivisie worden met een UEFA A-diploma. Steeds meer vrouwen hebben zo'n opleiding. En er komen er meer aan. Veel vrouwen die nu voetballen hebben al gezegd dat ze over een paar jaar de trainerscursus willen doen", weet Stentler.

Ze denkt dat het ook bij de KNVB 'een doorn in het oog is'. "Ik hoop dat ze er goed over nadenken, want het heeft ook gevolgen voor de keuze voor een toekomstige bondscoach. Daar moet je een UEFA Pro-diploma voor hebben, maar dat kan alleen als je twee jaar ervaring hebt op UEFA A-niveau. Op deze manier kunnen vrouwen geen ervaring opdoen", aldus de oud-OranjeLeeuwin.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand