Stentler: ''Wil onderbouwde verhalen vertellen, niet de tijd vullen''

Leonne Stentler bij ESPN
Leonne Stentler bij ESPN Foto: © Orange Pictures

Leonne Stentler keert deze sportzomer terug als voetbalanalist bij de NOS. De ex-profvoetbalsteer heeft er zin in en hoopt kwalitatief veel te gaan bijdragen.

"Ik hou niet zo van dat gelul eromheen", zegt Stentler tegen NU.nl. "Als je aannames gebruikt om een wedstrijd te analyseren, wordt de kans groter dat je onwaarheden gaat verkondigen. Dat vind ik lastig in de voetbalwereld", vertelt ze.

Zij weet wat kritiek kan doen. "Je kunt een speler echt maken of kraken met je mening op televisie. Als je iemand bekritiseert, dan moet je dat kunnen bewijzen. Niet alleen door beelden te tonen, maar ook door de context te presenteren", zegt ze.

"Het is makkelijk om vijf slechte passes van een speler in beeld te brengen en vervolgens te zeggen dat het een vreselijke voetballer is. Maar ik wil verder kijken. Ligt het echt aan zijn prestatie of ook aan die van de spelers om hem heen? Of heeft het misschien met de positie te maken waarop de trainer hem heeft laten spelen? Ik wil onderbouwde verhalen vertellen, niet luchtig de tijd vullen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties