Stentler wijst naar Ajacied: "Verwacht niet dat ze naar Arsenal gaat"

Gert van 't Hof, Mandy van den Berg en Leonne Stentler
Gert van 't Hof, Mandy van den Berg en Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

Ajax staat dinsdagavond in de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. Tegen Chelsea zullen de ogen wederom gericht zijn op Romée Leuchter, die zich vorige week kroonde tot topscorer aller tijden van Ajax.

In de Azerion Vrouwen Eredivisie is de 23-jarige spits on fire en in de Champions League-campagne van Ajax scoorde Leuchter al negen keer. Vooral dat laatste is positief, zo vindt Leonne Stentler. "Want het topscorerschap in de eredivisie moet je relativeren. De laatste jaren scoorden Joëlle Smits, Fenna Kalma en Katja Snoeijs erop los. Snoeijs werd zelfs topscorer bij Alkmaar", zegt zij in het Algemeen Dagblad.

De voormalig international gaat verder: "Maar het zijn allemaal geen Vivianne Miedema’s, in de zin dat je vanuit de eredivisie naar een buitenlandse topclub gaat, direct in de basis staat én het verschil maakt. Leuchter is wel heel stabiel en levert eigenlijk altijd. Ze is sneller, iets completer en multifunctioneler dan Kalma."

"Ze bloeit niet zo snel op als een toptalent als Esmee Brugts, maar ik zie haar uiteindelijk wel doorgroeien naar een topclub", voorspelt Stentler. Wat een logische stap zou zijn voor Leuchter? "Ik verwacht niet dat ze naar Arsenal gaat, waar al drie topspitsen lopen. Als ze direct naar de Engelse top gaat, sluit ik een Kalma-situatie - waarin ze niet of weinig speelt - niet uit. Bij Arsenal speelt zelfs Alessia Russo niet standaard in de basis. Ze hebben zoveel smaken én geld. Net daaronder zou ik een leuke keuze vinden, Manchester United bijvoorbeeld."

Dinsdag kan de Limburgse zich dus tonen op het hoogste Europese podium, tegen een club waar Leuchter zeker en vast op het lijstje staat. "Chelsea was afgelopen winter op zoek naar een spits en heeft 4,5 ton voor Mayra Ramírez betaald. Ze hebben natuurlijk ook wel gekeken of ze Leuchter moesten oppikken. Uiteindelijk gaat zij echt wel een mooie transfer maken", voorspelt Stentler.

Lees meer:
0 reacties