Stentler: "We kunnen wel zeggen dat ze een gouden gleuf heeft"

Leonne Stentler bij ESPN
Leonne Stentler bij ESPN Foto: © Orange Pictures

Sarina Wiegman werd zondagavond voor de tweede keer op rij Europees kampioen. Mandy van den Berg, Leonne Stentler en Suse van Kleef waren lovend over de bondscoach.

De emoties waren duidelijk te zien bij Wiegman na het laatste fluitsignaal. Dat terwijl ze tijdens de wedstrijd zo rustig oogde. "Zij heeft geleerd wat haar helpt en hoe ze dat onder controle kan houden.. Het kan niet anders dat het er dan na het laatste fluitsignaal uitkomt", zei Mandy van den Berg bij de NOS.

Stentlor stelt dat de wedstrijd 'allebei de kanten' kon opgaan, maar Engelad won dus na verlenging met 2-1. "Duitsland had een aantal grote kansen waar ze net even het geluk niet bij hadden. Maar inmiddels kunnen we wel zeggen dat ze een gouden gleuf heeft. Dat is een vergelijking met de woorden van Louis van Gaal, ja. Je moet ook een beetje geluk hebben."

Van Kleef stelt dat Wiegman de ploeg duidelijk naar haar hand heeft gezet. "Weer zijn het twee invallers die scoren, je kunt ook zeggen: ze wisselt weer goed. Ik denk dat Duitsland net zo goed had kunnen winnen, maar uiteindelijk trekt Wiegman weer aan het langste eind."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand