Stentler stelt doel: ''Echte veranderingen teweeg brengen''

Leonne stentler fox 5fc924d85c4c1
Leonne stentler fox 5fc924d85c4c1 Foto: © Orange Pictures

Leonne Stentler wil het vrouwenvoetbal ook in Nederland voeten aan de grond laten krijgen. De sport zit al in de lift en krijgt steeds meer media-aandacht. Volgens Stentler kan het echter altijd meer.

"Weet je, ik ben klaar met het rechttoe rechtaan denken. Als ik hoor dat er te weinig geld en potentie in vrouwenvoetbal zit, denk ik: onzin. Ik heb dan zoiets: als je vindt dat er iets ontbreekt, ga het maken. Kijk, het is mijn doel om échte veranderingen teweeg te brengen. Als je dat wilt, moet je niet bang zijn maar gewoon iets proberen", aldus Stentler bij Den Haag Centraal.

Zo is Stentler tegenwoordig analist bij de NOS. "Je staat er niet bij stil, maar wekelijks zijn er dertien eredivisiewedstrijden: negen bij de mannen en vier bij de vrouwen. Als je hier wat zinnigs over wilt zeggen, moet je veel voetbal kijken. Dus dat doe ik. Ik neem mijn werk serieus."

Stentler is trots op de impact die haar rol bij de NOS teweeg brengt. "Een vriendin van mij is lerares op een basisschool en zij vertelde dat veel kinderen in haar klas fan van mij zijn, haha. Dat is een stimulans. Kijk, er zijn natuurlijk veel mannelijke ex-voetballers die op tv commentaar geven. Maar als ik aan jonge meiden die dromen van een voetbalcarrière kan laten zien dat dit ook voor ex-speelsters geldt, hoop ik ze te motiveren.

Lees meer:
0 reacties