Stentler speculeert: "Het idee dat dit voorkomt uit de speelsters"

Leonne Stentler bij ESPN
Leonne Stentler bij ESPN Foto: © Orange Pictures

Dat Ajax na dit seizoen niet verder gaat met Suzanne Bakker als coach, zorgt bij veel fans voor verbazing. Ook voormalig Ajacieden Leonne Stentler en Claudia van den Heiligenberg zijn verrast.

"Niemand zag dit aankomen", reageert Stentler tegenover NU.nl. Van den Heiligenberg vult aan: "Ik kreeg plots allerlei berichten binnen en dacht: huh, hoe kan dit?" Onder leiding van Bakker pakte Ajax vorig seizoen weer eens de landstitel en in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League maken de Amsterdammers indruk.

"Het is onbegrijpelijk als je het vanaf de buitenkant bekijkt", vindt Van den Heiligenberg. "Ze moest dit seizoen zoveel jonge meiden inpassen die nog niet in de top hadden gespeeld. En ze dan zo laten voetballen op Europees niveau? Dat is grote klasse."

Stentler weet de reden voor het komende vertrek van Bakker niet. Het is volgens haar 'speculeren', maar het zou de voormalig voetbalster niet verbazen als de 37-jarige coach de connectie met haar speelsters kwijt is. "Aan de resultaten kan het niet liggen. Ik krijg het idee dat dit besluit voortkomt uit een gevoel bij de speelsters."

Lees meer:
0 reacties