Stentler: "Op basis waarvan haal je een buitenlandse speelster?"

Leonne Stentler als analist bij de NOS
Leonne Stentler als analist bij de NOS Foto: © Orange Pictures

PSV heeft Leonne Stentler aangesteld om de scouting en talentontwikkeling van de vrouwentak goed op poten te zetten. Hiermee werkt PSV verder aan de ambitie om bij de beste zestien vrouwenteams in Europa te gaan behoren.

Leonne Stentler bij ESPN
Leonne Stentler gaat aan de slag bij PSV: "Ze is een aanwinst" Lees ook

Stentler gaat het beleid maken op vlak van scouting en talentontwikkeling. "We hoeven niet één op één te kopiëren wat er al jaren bij de mannen gebeurt. Het is juist goed om het anders te doen omdat het op dit moment voor meisjes ook gewoon anders is dan voor jongens. We moeten kijken wat er past bij deze tak van sport, de club en onze ambitie", stelt Stentler in het Eindhovens Dagblad.

Het grote doel van PSV is om op termijn te gaan meedoen in de groepsfase van de Champions League. De ontwikkeling gaat hard nu ook de rijke clubs investeren in een vrouwenteam. "Wij zullen mee moeten met die trein, anders raakt de top uit zicht. Gelukkig omarmen de directie en RvC het vrouwenvoetbal en kunnen wij nu ook doorpakken om de aansluiting te maken”, aldus Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal.

Ook mag Stentler zich gaan bezighouden met het scoutingsysteem van de Eindhovenaren. "Dat is een uitdaging, want het scoutingsysteem is nog constant in ontwikkeling. Ik mag me bemoeien met het beleid daarop en vragen beantwoorden als 'op basis waarvan haal je eigenlijk een buitenlandse speelster?'”, aldus Stentler.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
Feyenoord V -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
VV Alkmaar W -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
SC Heerenveen V -
zo 6 feb. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Ajax V -
vr 11 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 14 37 30
2 Ajax V 13 21 28
3 PSV V 14 4 26
4 Feyenoord V 14 5 25
5 PEC Zwolle V 15 1 20
Bekijk de hele stand