Stentler wijst naar Ajax-speelsters: "Dat verdient zij in een maand"

Leonne Stentler
Leonne Stentler Foto: © Orange Pictures

Ajax heeft vanavond de kans om door te gaan naar de kwartfinales van de Champions League. Kunnen ze een soortgelijk droomtoernooi beleven als de mannen bijna vijf jaar geleden? Het zou knap zijn volgens Leonne Stentler, oud-speelster van Ajax en nu analist.

Dat Ajax op zo'n positie staat, vlak voor het einde van de groepsfase, is bijzonder. "Als je me deze situatie op voorhand had geschetst, had ik dat totaal niet realistisch gevonden", zo zegt Stentler in het Algemeen Dagblad.

"Na de loting noemde ik Ajax kansloos in deze poule des doods, zei ik dat ze blij moesten zijn als ze een keer een wedstrijd zouden winnen. Dat maakt dit ook zo knap. Ik ben echt verbaasd over hoe ze het gedaan hebben. En: niet per ongeluk, hè? Met goed voetbal en goede tactieken, precies volgens de Ajax-principes. Indrukwekkend."

Het salaris van speelsters, zoals Lieke Martens bij de Franse topclub Paris Saint-Germain, weerspiegelt in feite het verloop van deze Champions League-campagne. "Eén speelster van PSG verdient in een maand wat een speelster van Ajax in een jaar verdient. Dat zegt genoeg over de verhoudingen", aldus Stentler.

Lees meer:
0 reacties