Stentler na 'gouden gleuf'-uitspraak: "Ik dacht: oh, dit wordt wat"

Leonne Stentler bij de NOS
Leonne Stentler bij de NOS Foto: © Pro Shots

Analist Leonne Stentler kreeg zondagavond de lachers op haar hand nadat ze zei dat Sarina Wiegman een 'gouden gleuf' heeft. De voormalig voetbalster wist direct dat het een onderwerp van gesprek zou gaan worden.

Wiegman won zondag de EK-finale met Engeland, door Duitsland met 2-1 te verslaan. Stentler vergeleek Wiegman daarna met Louis van Gaal, die volgens de voormalig international ook 'het geluk aan zijn kont heeft hangen'.

Er volgde daarna de uitspraak dat Wiegman een 'gouden gleuf' heeft. "Dat is een vergelijking met de woorden van Louis van Gaal, ja. Je moet ook een beetje geluk hebben", lachte Stentler. "Op het moment dat ik het zei, dacht ik ‘oh oh, dit wordt wat'", zegt ze bij het Algemeen Dagblad.

"Maar ik zet haar graag op hetzelfde podium als Van Gaal en ik vind het ook fijn dat ik die vergelijking kan maken omdat ze gewoon voor uitstekende prestaties zorgt én het geluk aan haar zijde heeft."

"De Engelsen zijn echt door het oog van de naald gekropen. Over Van Gaal wordt gezegd dat hij een gouden pik heeft omdat in sommige situaties het geluk zijn kant op valt, en dat is bij Wiegman net zo", aldus Stentler. "Gouden gleuf bekt ook nog eens lekkerder dan gouden pik", lacht ze.

Er volgden veel reacties op sociale media en ook in haar omgeving krijgt Stentler veel reacties. "Maar ik krijg er alleen maar leuke opmerkingen over. En ja, het zal me misschien blijven achtervolgen in de toekomst, maar dat maakt me niet uit. Ik sta er volledig achter", aldus de oud-prof.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand