Stentler lovend: "Je zag speelsters echt boven zichzelf uitstijgen"

Leonne Stentler
Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

Ajax wist vorige week te stunten bij haar debuut in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. De Amsterdammers wonnen met 2-0 van Paris Saint-Germain, iets dat ook bij Leonne Stentler voor veel verbazing zorgde.

"Je bereidt je eigenlijk voor op het ergste. Het verschil lijkt altijd heel groot met de Europese top. Maar Ajax speelde een fantastische wedstrijd. Paris Saint-Germain kon daar gewoon niks tegenover zetten. Je zag speelsters echt boven zichzelf uitstijgen. Ik denk dat heel veel mensen ervan hebben genoten", zegt de voormalig voetbalster bij ESPN.

Of dit een keerpunt was? "Ja, maar wel voorzichtig", denkt Stentler. "Het is nog maar de eerste wedstrijd, we moeten nog maar zien of het ook tegen een AS Roma en een Bayern München lukt. Maar die verrassing zorgde wel gelijk voor enthousiasme. Ik denk het allermooiste wat je daarmee gaat bereiken is dat de eerstvolgende thuiswedstrijd (tegen Bayern, red.), die ook wat eerder op de avond is, dat daar zoveel meer mensen nog gaan zitten. Dit was al een geweldige sfeer. Dat gaat normaliseren, dat Ajax gewoon de ArenA gaat vullen", aldus de oud-international.

Ajax beschikt over een zeer jonge ploeg en doet het daarmee dus goed, iets waar Stentler 'blij verrast' over is. "Ik weet nog wel die Super Cup-wedstrijd, dat Twente echt over Ajax heen walste. Het is een keuze om voor de jeugd te gaan. Pakt dat dan wel goed uit? Maar als je dan ziet hoe een Lily Yohannes, maar ook een Rosa van Gool zich staande houden tegen Paris Saint-Germain. Dan moet ik alleen maar zeggen dat Daphne Koster (manager vrouwenvoetbal bij Ajax, red.) goede keuzes heeft gemaakt", is ze lovend.

Lees meer:
0 reacties