Stentler: "Juist bevestiging dat de toplanden zich enorm ontwikkelen"

Leonne Stentler als analist bij de NOS
Leonne Stentler als analist bij de NOS Foto: © Orange Pictures

In de afgelopen WK-kwalificatiewedstrijden werd er door onder meer Engeland een enorme uitslag neergezet. Leonne Stentler stond niet te kijken van de 20-0 zege op Letland.

"Dat het kwaliteitsverschil zo groot is dat weten we inmiddels. Dat is het gevolg van dat de grote voetballanden zich erg hard ontwikkelen en dat de kleintjes pas net mee zijn gaan voetballen", vertelt Stentler in gesprek met Sportnieuws.

De voormalig international weet dat UEFA hard werkt om de landen in Oost-Europa op niveau te krijgen. "Maar dat gaat nou eenmaal langzamer dan hier." Volgens Stentler heeft uiteindelijk niemand iets aan wedstrijden waarin er na 90 minuten 20-0 op het scorebord staat.

"De Engelsen willen gewoon een fatsoenlijke tegenstander om zich te testen en Letland komt hier ook niet mee vooruit. Zij willen gewoon perspectief en dat is er op deze manier niet", aldus de analist van onder meer ESPN en de NOS.

Ze weet dat dit soort uitslagen ook kritiek oproept van mensen die niet geïnteresseerd zijn in het vrouwenvoetbal. "Die roepen gelijk weer 'dit is geen topsport' en 'ze willen toch hetzelfde als het mannenvoetbal'. Maar dit is juist een bevestiging dat de toplanden zich enorm aan het ontwikkelen zijn en de kleinere landen nog niet", besluit Stentler.

Lees meer:
0 reacties