Stentler: "Ik voel zelf nog steeds heel veel bij Johan Cruijff"

Leonne Stentler als analist bij de NOS
Leonne Stentler als analist bij de NOS Foto: © Orange Pictures

Johan Cruijff zou vandaag 75 jaar zijn geworden. Zes jaar na zijn dood heeft Cruijff niet alleen nalatenschap op het voetbalveld: de legendarische voetballer speelt ook maatschappelijk een grote rol.

In 1999 richtte hij namelijk in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam de Johan Cruyff University op. De opleiding was specifiek bedoeld voor topsporters die naast hun sport een studie wilden volgen.

Inmiddels zijn er verschillende vestigingen en soorten opleidingen. Leonne Stentler volgde tussen 2019 en 2020 de Master in coaching aan het Johan Cruyff Institute.

"Op de open dag van het Johan Cruyff Institute werden we met z'n allen in een kring gezet en vroeg de docent: 'Zo, wat willen jullie weten?'", blikt de voormalig voetbalster terug in gesprek met NU.nl.

Dat maakte het volgens Stentler gelijk interessant. "Ik dacht: ik kan ergens gaan studeren waar ik allerlei theorieën naar mijn hoofd gegooid krijg, zoals ik gewend was bij eerdere studies, of ik kies voor een plek waar is nagedacht over wat ík eruit wil halen."

"Ik heb Cruijff helaas niet persoonlijk gekend, maar ik heb wel het gevoel dat je zijn nalatenschap hierin terugziet. Hij zei namelijk altijd dat je eerst jezelf moet kunnen coachen als je anderen wil coachen", aldus Stentler.

De oud-international heeft het gevoel dat de maatschappelijke invloed van Cruijff alleen maar groeit. "Alles wat aan hem gelinkt is, blijft relevant, voor jong en oud. Ik voel zelf nog steeds heel veel bij Cruijff. Ik voel trots dat wij in ons land zo'n grote legende hebben gehad die op allerlei manieren ontzettend veel heeft betekend, en nog steeds betekent."

Lees meer:
0 reacties