Stentler hekelt aanstelling controversiële coach: "In- en intriest"

Leonne Stentler is niet te spreken over de aanstelling van Carlos Santiso bij Rayo Vallecano. In uitgelekte spraakopnames is te horen hoe de trainer groepsverkrachting voorstelt bij wijze van teambuilding.

"Weer een in- en intriest voorbeeld, dit keer bij het Spaanse Rayo Vallecano in de Primera division Fémina. De club neemt een coach voor hun vrouwenteam aan die een gang rape wel een goed idee vindt voor teambuilding van zijn staf", aldus Stentler op sociale media . The Guardian meldt dat Rayo Vallecano achter de beslissing van de aanstelling van Santiso blijft staan, ondanks de spraakberichten. Op de gelekte fragmenten is te horen dat Santiso zegt: 'Deze staf is ongelooflijk, maar er is iets dat ontbreekt, wat we nodig hebben. We moeten, zeg ik nog steeds, iets doen zoals die van Arandina gedaan hebben.' Daarmee refereert hij naar een verkrachtingszaak bij Arandina CF, waar drie voetballers veroordeeld zijn voor 38 jaar cel voor de verkrachting van een 15-jarig meisje.

Weer een in- en intriest voorbeeld, dit keer bij het Spaanse Rayo Vallecano in de Primera division Fémina. De club neemt een coach voor hun vrouwenteam aan die een gang rape wel een goed idee vindt voor teambuilding van zijn staf🤡 https://t.co/ax0B3k2bZR — Leonne Stentler (@LStent) January 31, 2022

Lees meer: