Stentler: "Dan gaat deze competitie nog veel sneller en beter"

Het nieuwe seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie is vrijdag van start gegaan. Daphne van Domselaar merkt dat de competitie steeds beter en populairder wordt.

"De faciliteiten zijn beter in de Eredivisie, je kan beter betaald worden. Dat is een mooi iets, daar doe je het uiteindelijk voor. Je wil van je hobby je baan maken", zegt Van Domselaar voor de camera van het NOS Jeugdjournaal. "Hoe meer clubs, hoe meer meisjes er kunnen voetballen en hoe meer mensen kijken. Dat is zeker heel erg leuk."

Hanna Huizenga is dit seizoen met Fortuna Sittard nieuw in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Natuurlijk zijn we allemaal nieuw, dus we moeten als mensen aan elkaar wennen. Qua organisatie is het eigenlijk allemaal niet echt meer wennen. Het gaat vanzelf", geeft de jeugdinternational aan. Oud-international Leonne Stentler ziet nog wel verbeterpunten voor de competitie. "De topclubs, Ajax, PSV, FC Twente, daar kun je echt leven van je sport."

"Maar de clubs daaronder, daar is dat nog niet zo. Dat wil je natuurlijk, dat die clubs ook hun speelsters fulltime kunnen betalen. Dus niet meer ernaast werken, maar je kan gewoon je volledig richten op het voetbal. Als we dat voor elkaar krijgen, dan gaat deze competitie nog veel sneller en nog veel beter", voorspelt de voormalig OranjeLeeuwin.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand