Stentler blij: ''De play-offs zijn niet meer per se nodig''

Leonne Stentler bij ESPN
Leonne Stentler bij ESPN Foto: © Orange Pictures

Vrijdagavond gaat het nieuwe seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen van start. De competitie kent vanaf dit jaar een nieuwe opzet.

De play-offs komen te vervallen en in plaats hiervan spelen de teams in een reguliere competitie drie keer tegen elkaar. Hierdoor kunnen er meer wedstrijden gespeeld worden. Ook gaat er gespeeld worden om periodetitels. Als er een periodetitel wordt gewonnen, plaats de club zich voor de nieuwe opzet van de Eredivisie Cup.

"Voor het eerst is de opzet van de Eredivisie Cup een beetje te begrijpen", is de mening van Leonne Stentler. "We willen dat de clubs onderin ook meegaan met de ontwikkeling van de topclubs. En dat is moeilijk als je als club steevast in de B-poule terechtkomt", zegt ze bij de NOS.

"Dan is het lastig om de sponsors warm te houden. Dus het is goed dat alle clubs nu mee blijven doen in de reguliere competitie", vindt de voormalig voetbalster. "Vorig seizoen was de kampioenspoule heel spannend, dat was echt te gek. Maar het was ook spannend geweest zonder kampioenspoule, zo ver zijn we inmiddels al. Dus de play-offs zijn niet meer per se nodig", aldus Stentler.

Lees meer:
0 reacties