Stentler: "Als speelsters niet in je geloven, kan je inpakken"

Leonne Stentler bij de NOS
Leonne Stentler bij de NOS Foto: © Pro Shots

De KNVB heeft afscheid genomen van Mark Parsons als bondscoach. Het gebrek aan draagkracht in de selectie heeft volgens Leonne Stentler de doorslag gegeven.

"Als die speelsters hadden gezegd 'we willen door met hem', was hij er niet uit gevlogen. Honderd procent niet", zegt de voormalig international tegenover de NOS. "Maar als speelsters niet in je geloven, kan je inpakken."

Stentler vervolgt: "Door de uitspraken van de internationals voor en na het EK zag ik het ontslag dus wel aankomen. Die waren niet mals en behoorlijk expliciet", is ze hard. Zo was Daniëlle van de Donk duidelijk na de uitschakeling van Oranje op het EK. "Voor mijn spel hebben we te verdedigend gespeeld. Misschien hebben Mark en ik net een andere betiteling van aanvallend voetbal", zei de middenveldster.

Rond het toernooi sprak ook Jill Roord zich uit over de aanpak van Parsons. Zo hield Parsons volgens haar te lange besprekingen en te veel gesprekken. Later gaf Roord aan dat die uitspraken sarcastisch waren.

"Als je die ruimte voelt om zoiets onder het mom van een grap te zeggen - wat sowieso nergens op slaat, want het waren vier, vijf zeer concrete uitspraken die niks met sarcasme te maken hadden - en er wordt niet op gehandeld... dat vind ik best kwalijk", aldus Stentler.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand