Stefanie van der Gragt: "Of ze er van kunnen leven? Nog niet echt"

Stefanie van der Gragt
Stefanie van der Gragt Foto: © BSR Agency

Stefanie van der Gragt combineerde het voetballen in het begin van haar carrière met werken in de supermarkt. De oud-verdedigster vond het hartstikke leuk.

"Ik begon om zes uur, tot één uur. Dan ging ik naar de training. Ik heb zelfs overplaatsing gevraagd naar Hengelo, omdat ik bij Twente ging voetballen. Ik had het gewoon heel erg naar mijn zin. Ik kan niet echt goed thuiszitten", is de voormalig voetbalster eerlijk bij De Perstribune van NPO Radio 1. "Ik ben niet goed in niks doen. Dus als ik de hele dag lekker had gewerkt en ik had 's avonds een wedstrijd, dacht ik: 'ik kan er vol tegenaan'."

Van der Gragt ging na het beëindigen van haar carrière aan de slag als technisch manager bij AZ. "Bij AZ zitten nog veel meiden op school. We hebben een hele jonge groep. Er zijn ook wel wat meiden die werken, maar dat zijn er maar een aantal. De rest zit eigenlijk gewoon op school", zegt Van der Gragt over de huidige situatie.

Of de speelsters van AZ op een 'beetje christelijke manier' worden betaald? "We zijn natuurlijk net begonnen. Je wil altijd meer, dat moet ook, heel eerlijk gezegd. Maar we zijn op de goede weg, laten we het daarop houden. We zijn nu een halfjaar begonnen. Of ze er van kunnen leven? Nog niet echt", is Van der Gragt eerlijk. "Sommige speelsters wel, sommige niet."

Lees meer:
0 reacties