Stefanie van der Gragt krijgt bijzondere eer: "Blij dat zij komt"

Stefanie van der Gragt
Stefanie van der Gragt Foto: © Pro Shots

Stefanie van der Gragt mag komende vrijdag iets bijzonders doen: de Alkmaarse kaasmarkt openen. De voormalig international luidt vrijdag 5 april om 10:00 uur de bel op de Alkmaarse kaasmarkt, het teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen.

Van der Gragt doet dit op uitnodiging van wethouder sport, Christiaan Peetoom, in het kader van Alkmaar Sportstad. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt de wethouder de oud-voetbalster met haar gasten in het stadhuis.

De huidig technisch manager bij AZ komt uit de regio en speelde in haar jeugd bij Reiger Boys en Kolping Boys. In de zomer van 2009 maakte ze de overstap naar AZ. Daarna kwam Van der Gragt uit voor Telstar, FC Twente, Bayern München, Ajax, FC Barcelona, Ajax en Inter.

Daarnaast kwam ze tot 107 interlands. Afgelopen zomer zette Van der Gragt, na het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, een punt achter haar carrière. Ze ging aan de slag als technisch manager bij 'haar' AZ. "We zijn blij dat Stefanie, die zich inzet voor het vrouwenvoetbal bij AZ, de Alkmaarse kaasmarkt komt openen", aldus Christiaan Peetoom, wethouder sport bij de gemeente Alkmaar.

Lees meer:
0 reacties