Stefania zingt Leeuwinnen-anthem: "Was zó zenuwachtig om ze te zien"

De OranjeLeeuwinnen juichen na een goal tegen Engeland
De OranjeLeeuwinnen juichen na een goal tegen Engeland Foto: © Pro Shots

Zangeres Stefania heeft vrijdagochtend het officiële EK-anthem van de OranjeLeeuwinnen gepresenteerd. Het nummer heet 'Run Together'.

Ze twijfelde geen moment toen ze de vraag kreeg of ze het EK-lied van Oranje wilde zingen. "Het was zo grappig. Ze kenden mij van het Eurovisie Songfestival en wisten dat ik van voetbal houd, dat zagen ze op mijn Instagram."

"Dat was voor hen de perfecte combinatie, daarom vroegen ze of ik interesse had", vertelt Stefania aan het Algemeen Dagblad. Samen met producer Fraasie organiseerde ze een schrijversavond in het trainingskamp van de Leeuwinnen.

Gemakkelijk ging het niet. "We hebben er best lang over gedaan. Een nummer maken is namelijk niet zo moeilijk, maar het moest wel echt bij het thema passen."

Ze vervolgt: "Daar hebben we dus lang op zitten broeden. En het hielp ook niet mee dat ik zo perfectionistisch ben. Ik denk dat Fraasie af en toe een beetje gek van me werd."

Uiteindelijk werden de OranjeLeeuwinnen gevraagd om wat hulp. Ze kregen de opdracht om op te schrijven wat ze voelen als ze een wedstrijd spelen. Daar kwam uiteindelijk 'Run Together' uit.

"Ik was zó zenuwachtig om ze te zien. Normaal zag ik ze op televisie en nu zat, ik noem maar even een naam, Miedema opeens voor me. Dat was wel echt heel leuk", besluit Stefania.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand