Steen wil minimumloon in Eredivisie: "Willen vooruitgang boeken"

Kelly Steen
Kelly Steen Foto: © Pro Shots

Speelsters in de Azerion Vrouwen Eredivisie uiten bezorgdheid over slechte betalingen. Ze roepen de KNVB, clubs en sponsoren op om actie te ondernemen. Kelly Steen (Telstar) en Anna Knol (Fortuna Sittard) hebben zich vrijdag hierover uitgesproken na de wedstrijd.

"We vinden het noodzakelijk dat we allemaal een fulltime contract krijgen en dat er een minimumloon wordt ingesteld. Op dit moment ontvangt het merendeel van de meiden slechts een onkostenvergoeding", zegt Steen in gesprek met de NOS.

"Als je zes dagen per week op het veld staat en daarnaast nog ander werk moet doen, gaat de focus verloren. We zijn enorm ambitieus en willen graag vooruitgang boeken en de competitie aantrekkelijker maken. Daarvoor is het noodzakelijk dat we een 40 uren contract krijgen en het minimumloon", gaat ze verder.

"Bij Fortuna kunnen we ons gelukkig volledig richten op voetbal", vult Knol aan. "Dat is anders dan bij bijvoorbeeld Telstar. Met alle respect, maar je ziet het verschil vandaag (vrijdag, red.) ook op het veld. Momenteel is het niveauverschil gewoon te groot. We streven naar een competitie waarin de teams dicht bij elkaar zitten, maar dat is momenteel niet het geval. We moeten naar gelijkheid en dan pas kan je ook eerlijke wedstrijden krijgen."

"Om dit te bereiken moeten er investeringen worden gedaan, in ons als speelsters en in de competitie zelf. De KNVB kan meer investeren in de competitie; andere bonden in andere landen investeren ook in hun clubs, waardoor de competitie aantrekkelijker wordt en wij beter kunnen groeien", aldus Steen.

Lees meer:
0 reacties