Spitse wijst naar Ajax: "Daarin hebben we ze misschien wel geklopt"

Sherida Spitse (Ajax) is emotioneel na de wedstrijd tegen AS Roma
Sherida Spitse (Ajax) is emotioneel na de wedstrijd tegen AS Roma Foto: © Pro Shots

Ajax ging de groepsfase van de UEFA Women's Champions League in als underdog, maar plaatste zich als nummer twee voor de kwartfinales. Het ongeloof is groot in Amsterdam.

"Ik moet het nog even laten bezinken, maar dat we bij de laatste acht van Europa zijn, dat kan ik nog niet echt geloven", zegt Sherida Spitse tegenover NU.nl. Ajax zat met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma in een ware poule des doods. "Dat we dit dan als jonge ploeg voor elkaar krijgen, tegen zulke grote namen. Daar kan ik alleen maar trots op zijn."

Of andere ploegen nu vrezen voor Ajax? "Dat denk ik wel", zegt Spitse. "Als je dat nu nog niet hebt bij ons... Sorry, hoor." De captain is daarnaast trots op de groei die Ajax heeft doorgemaakt. "We zijn volwassener geworden in hoe we met zulke wedstrijden omgaan. Dat iedereen weet wat we doen als we een voorsprong hebben, bijvoorbeeld. Dat moeten we ook in de competitie meenemen."

Spitse waakte voor zelfonderschatting. "Dat moet je niet doen, ook al merk je echt dat die topclubs kwaliteit hebben. En ik vind dat we vergeleken met andere landen in Nederland tactisch wel goed zijn. Daarin hebben we ze misschien wel geklopt", denkt de ervaren speelster.

Lees meer:
0 reacties