Spitse wijst kritisch naar media: "Ik kan daar niet zoveel mee"

Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse vindt het jammer dat er zo snel kritiek is na een nederlaag van de OranjeLeeuwinnen. Dat vertelt de aanvoerster na aanleiding van de 2-0 nederlaag bij Italië.

Nederland begon de EK-kwalificatie niet goed, maar volgens Spitse geen reden tot paniek. "Dat dachten 'jullie' na de wedstrijd tegen België misschien ook. Toen verloren we de eerste wedstrijd ook, maar wonnen we uiteindelijk wel de poule", reageert ze bij ESPN, doelend op de Nations League. "Ik vind daar wel wat van, waarom zijn wij altijd meteen zo 'superslecht'? Ik kan daar niet zoveel mee. Ik weet wel dat het bij jullie job hoort.

De middenveldster annex verdedigster benadrukt dat er echt genoeg kwaliteit is binnen de selectie. "Wij kunnen veel met dit elftal, ook als er een aantal missen. Wij hebben nog steeds kwaliteit, dat zullen jullie dinsdag wel zien", aldus de speelster van Ajax, die liever positiviteit uit de media ziet komen. "Het hoort er bij, maar jullie kunnen er ook voor zorgen dat wij beter gaan voetballen als het allemaal wat positiever wordt."

"Wij moeten het op het veld laten zien en jullie zijn er om kritisch naar ons te kijken. Dat vind ik ook mooi, want dat dacht ons uit. Dinsdag zal het er heel anders uitzien", besluit Spitse. Dan spelen de OranjeLeeuwinnen tegen Noorwegen.

Lees meer:
0 reacties