Spitse weet: "Over de wedstrijd hebben we het straks niet meer"

Sherida Spitse (Ajax) scoort de penalty tegen Feyenoord
Sherida Spitse (Ajax) scoort de penalty tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

Sherida Spitse is blij dat Ajax erin is geslaagd om de finale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. De captain schoot de Amsterdammers dinsdagavond naar de eindstrijd, door in de verlenging tegen Feyenoord de 2-1 te maken.

"De bal wilde er niet in. Met voorzetten vanaf de zijkant hebben we denk wel veel mogelijkheden gehad", zag coach Suzanne Bakker. Spitse vult aan: "Wedstrijden zijn nooit makkelijk. Maar ik denk dat wij wel de controle hadden over de wedstrijd. Over het algemeen hadden we heel veel kansen en hadden we er ook meer kunnen maken. Daar moeten we naar kijken", zegt de middenveldster annex verdedigster bij Ajax TV.

Na negentig minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. "Je weet dat dit kan gebeuren. We staan nu in de bekerfinale en dat is het belangrijkste. Het maakt niet zoveel uit hoelang we gespeeld hebben", oordeelt Spitse, die in de verlenging vanaf elf meter de 2-1 maakte. "Dat is lekker voor het team en voor mezelf. Over de wedstrijd hebben we het straks niet meer, maar over de bekerfinale wel."

Lees meer:
0 reacties