Spitse: "Voor mij werd een transfersom gevraagd, was voor het eerst"

Sherida Spitse in het shirt van Ajax
Sherida Spitse in het shirt van Ajax Foto: © Orange Pictures

Sherida Spitse speelt momenteel bij Ajax, maar heeft een rijk verleden in Nederland, maar ook in Noorwegen. De middenveldster van de OranjeLeeuwinnen speelde twee periodes in het Scandinavische land en was er succesvol.

Op 1 januari 2014 tekende de middenveldster bij het Noorse Lilleström SK. "Er werd toen voor mij een transfersom gevraagd", blikt Spitse terug in Contractspeler van VVCS. "Dat was voor het eerst in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Ik zat nog met een contract bij Twente. Het zou gaan om een bedrag van 25.000 euro. Dat stond in elk geval in de kranten. Maar ik weet niet wat het exact was."

"Het eerste anderhalf jaar was pittig", kan Spitse zich herinneren. "Ik moest wennen aan de stijl van voetballen daar. Ik moest echt wel bijbenen. Ik werd er wel echt fit door. En ik werd er ook sterker door. Het is een heel ander soort voetbal dan in Nederland. Het is vooral meer fysiek, met meer duels. Je moet ook meer afstanden overbruggen. Ik werd daardoor op dat gebied wel een hele sterke speelster."

Na drie jaar keerde ze terug naar Nederland om weer voor FC Twente te gaan spelen. Deze terugkeer duurde echter niet lang. "Want toen klopte Valerenga aan, weer uit Noorwegen", vervolgt Spitse. "Omdat mijn oud-trainster bij LSK vroeg of ik interesse had, namens Valerenga. Ze vertelde me over de ambities van de club en dat sprak me aan. Wat ik zelf ook voor ogen had, is er wel degelijk uitgekomen. En ook voor de club."

In 2020 eindigde het tweede Noorse avontuur. "Het seizoen loopt daar anders. Ik heb in november voor Ajax getekend, maar het contract zou pas op 1 januari ingaan. We hadden in december nog de beker met Valerenga. Dus toen waren we pas klaar. Na nieuwjaar ben ik begonnen bij Ajax." Hier tekende Spitse voor anderhalf jaar. "Voor het EK in Engeland hebben we dat met drie jaar verlengd", aldus Spitse.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand