Spitse voor 200e keer in Oranje: "Alsof het zo heeft moeten zijn"

Sherida Spitse bij de NOS
Sherida Spitse bij de NOS Foto: © Orange Pictures

Sherida Spitse speelt vrijdagavond haar 200e interland voor de OranjeLeeuwinnen. Daar is ze erg trots op, zegt ze bij de NOS.

"Toen ik als kind begon met voetballen, droomde ik ervan om voor Oranje te spelen. Ik had nooit gedacht dat ik al op mijn zestiende zou debuteren", vertelt Spitse.

De recordinternational vervolgt: "Dat was tegen Engeland. Het is speciaal dat we nu weer tegen ze spelen, alsof het zo heeft moeten zijn", geeft Spitse aan.

Het wordt een beetje haar dag, lacht de middenveldster. "Maar het gaat mij toch vooral om de prestatie van het team. Deze oefenwedstrijd tegen een topland als Engeland wordt heel belangrijk in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Belarus en op het EK."

Spitse wordt voorafgaand aan het duel met Finland op 2 juli in het zonnetje gezet door de KNVB. "Ik vind die waardering heel bijzonder. Normaal kijk ik nooit terug en wil ik alleen maar door en door."

"Bij deze mijlpaal ga ik echt wel even stilstaan, het doet best wel iets met me", aldus Spitse, die nog lang niet van plan is om te stoppen. "250 interlands? Wie weet, het kan maar zo."

"Naarmate je ouder wordt, herstel je langzamer. Ik zal goed voor mijn lichaam moeten zorgen. Maar als we met Oranje nog een paar mooie toernooien gaan spelen, kan het snel gaan", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand